Gazete Oku > Meral Akşener'den Dikkat Çeken Sözler: 'Seçim Barajını Tartışan İktidar Yolcu Demektir!'

Meral Akşener'den Dikkat Çeken Sözler: 'Seçim Barajını Tartışan İktidar Yolcu Demektir!'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Sözcü'den Saygı Öztürk'e gündeme dair açıklamalarda bulundu. Meral Akşener güncel olaylar hakkında düşüncelerini ifade ederken seçim barajını konuşan bir iktidarın yolcu olduğunu da belirtti.

Son günlerde dikkat çeken açıklamalar yapan İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener, Sözcü'den Saygı Öztürk'e önemli açıklamlarda bulundu. Akşener iktidarın seçim barajını konuşmasının bir daha seçilememe kaygısından kaynaklandığını söyledi.
 
SEÇİM BARAJI KONUSUNDA ÖNCE ORTAKLAR ANLAŞSIN!
 
Seçim barajı konusunda Cumhur İttifakı içerisinde bir anlaşmazlık yaşandığını söyleyen Meral Akşener, “Öncelikle bu ortakların oturup bu seçim barajına dair anlaşmaları lazım. Biri çıkıp barajı yükseltelim diyor; öteki ise barajı düşürelim diyor. AK parti'nin baraj yükseltmek istemesi ile neyi amaçladığını elbette görüyoruz. Bazı partileri yüzde 12'nin altında gördükleri muhakkak. Bunlar ortalıkta “siyasi etik” diye dolaşıp sonra da böyle cinlikleri yapacak nitelikte insanlardır. Zora düşünce herşeyi yapabilme potansiyelleri var. Bu baraj meselesi etik olmadığı gibi gerçekçi de değildir. Peki küçük ortak ne diyor bu konuda? Kendisini riskli seviyide görüp barajı düşürelim diyor. Baraj altında kalırsa siyaseten etkisiz eleman olur. Yıllarca seçim barajını savunan bir siyasetçinin o savunduğu düşünceleri kendi menfaatine bir kenara koymasının nedeni budur.” dedi.
 
SİYASETİN KURALLARI BİR PARTİNİN İKBALİNEGÖRE DEĞİŞMEZ
 
Siyasetin kurallarının bir partilin ikbaline göre değişemeyeceğini söyleyen Meral Akşener, “Hayal ettikleri sistemin demokrasi olmadığını net bir şekilde görüyoruz. Seçim barajı ile, seçim sistemi ile kafa yoran bir iktidarın derdi “Yazıhanem açık kalsın” derdidir. Bu konular elbette konuşulur, değiştirilir. Ancak bu bir partinin meselesi değildir. Ortak bir zemin oluşturup herkesin katılımı ile bu konuyu tartışırsın. Partinizde tüzük değiştirmiyorsunuz ülkenin seçim sisteminde değişiklik yapıyorsunuz. Ancak tabiki kendilerini anlayabiliyoruz. Hatta neden böyle yaptıklarını anketlerden çıkan sonuçlardan, ittifak genişletme girişimlerinden gayet iyi biliyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
ERDOĞAN İLE VATANDAŞIN ARASINDAKİ BAĞ KOPTU!
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyaset tarzını da eleştiren Meral Akşener, “Siyaset kesinlikle millete hizmet için yapılır. Vatandaşınıza dokunmadan, onun derdi ile hemhal olmadan siyaset yapamazsınız. Eğer yaparsanız bugünkü iktidar gibi olursunuz. Evine ekmek götüremeyen adama akşam televizyon üzerinden ülkenin ne kadar zengin olduğunu anlatırsınız. Sayın Erdoğan siyasetin ilk yıllarında sokağın kıymetini çok iyi bilirdi. Vatandaşa dokunur ve onun derdine ortak olmaya çalışırdı. Ama ne zaman ki Sayın Erdoğan saraya yerleşti işte o zaman vatandaşla arasındaki bağ koptu. Vatandaşın gerçeğinden kendisine söylenilen kadar haberdar oluyor. Erdoğan'ın gerçeği ile vatandaşın gerçeği artık örtüşmüyor. Senkron kayması yaşanıyor. Ses ayrı geliyor görüntü ayrı geliyor.” şeklinde konuştu.
 
KÜÇÜK ORTAK RAHAT OLSUN!
 
AK Parti ile herhangi bir temasları olmadığını söyleyen Meral Akşener, “AK Parti ile MHP geçmişte birbirlerine demediklerini bırakmadılar ve sonra kalkıp etle tırnak oldular. Allah muhabbetlerini arttırsınız gözümüz yok. Ancak her siyasetçiyi kendileri gibi zannetmesinler. İlkelerin değil menfaatlerin belirlediği bir ittifakın ortağı oldukları için herkesi aynı kefeye koyabiliyorlar. Meral Akşener gizli, kapaklı iş yapmadı, yapmaz da. Biz açık ve şeffaf olduk. Bir parti ile görüşeceksek bu kamuoyunun önünde olur. Ben bu açıklamaları yaptıkça bazı medya organları İYİ Parti, AK Parti ile anlaştı diyerek küçük ortağın yüreğini hoplatıyor. Küçük ortak rahat olsun bizim ilkelerimizle Cumhur İttifakı'nın ilkelerinin yan yana gelme ihtimalleri bile yok.” açıklamasını yaptı.
 
Emlak365.com
Tüm Gazeteler


Gazete Haberleri

Reyting Sonuçları
13 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 13 Mart 2022 Pazar Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
12 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 12 Mart 2022 Cumartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
11 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 11 Mart 2022 Cuma Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
10 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 10 Mart 2022 Perşembe Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
9 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 9 Mart 2022 Çarşamba Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
8 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 8 Mart 2022 Salı Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
7 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 7 Mart 2022 Pazartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
6 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 6 Mart 2022 Pazar Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
5 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 5 Mart 2022 Cumartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?