Gazete Yazarları - Köşe Yazıları Oku

Günlük gazetelerde uzun zamandan beridir varlık gösteren köşe yazıları, halen daha öne çıkan metinler olarak dikkat çekmektedir. Gazetelerin eskisi gibi rağbet görmediği bu dönemde internet mecrasında da bu yazılar halen daha kaleme alınmakta ve okuyucuların takip ettiği metinler olarak adlandırılmaktadır. Köşe yazıları gerçekten alanında uzman olması gerekmeyen ve sadece görüş bildirmek amacı bulunan kişiler tarafından yazılmaktadır. Bu yazılar durum değerlendirmesi ya da herhangi bir olayın üzerine yapılan söylemler olarak tabir edilebilir. Olumlu ya da olumsuz herhangi bir konu ele alınarak, kısa bir biçimde fikirleri beyan etme aracı olarak görülmektedir. Günlük gazetelerin büyük bir çoğunluğunda olan köşe yazıları, herkesin ilgisini de çekmektedir.

Köşe Yazılarını Kimler Yazar?

Köşe yazılarını yazmak için gazeteci olmak gibi bir şart yoktur. Gazete bünyesinde olan ve belirli bir alanda uzmanlığı bulunan herkes köşe yazıları meydana getirebilir. Önemli olan asıl nokta okuyuculara doğru bilgileri vermek ve bunları kanıtlama gereği olmadan sunmaktır. Öte yandan kişilerin kendi fikir ve düşünceleri de gazetelerde bu yazılarla ortaya konulabilir. Sadece gazetelerle sınırlı kalmayan bu yazıların son zamanlarda dijital ortamda da varlık gösterdiği ifade edilmektedir. Köşe yazılarını meydana getirmek adına kişilerin gündelik ciddi gelişmeleri baz aldıkları da belirtilmektedir. Gün aşırı köşe yazıları paylaşılarak genel olarak okuyucuların dikkatini çekmektedir.

Köşe Yazıları Hangi Konularda Yazılır?

Köşe yazısı yazan kişilerin belli başlı bir konuyla kendilerini sınırlamalarına gerek yoktur. Köşe yazıları kısa bir süre içerisinde gerçekleşmiş herhangi bir olay üzerine kurgulanabilir. Bununla beraber sadece yazarların düşüncelerini aktarmaları ve herhangi bir durumu değerlendirmeleri üzerine de şekil alabilir. Konu sınırlaması olmayan bu yazı türlerinin aynı zamanda da öznel bir yapıda meydana getirildiği de ifade edilmektedir. Son derecede okunaklı ve kısa cümlelerle çok şeyi anlatabilecek tipte olması daha da ilgi çekmesinde yardımcı bir faktördür. Bu yüzden de kendine güvenen ve kalemi kuvvetli olan kişilerin köşe yazılarına yönelmeleri gerektiği belirtilmektedir. Herkesin bu yönde yazı yazamayacağı da ifade edilen bir konu olmaktadır.

Tüm gazete yazarlarının köşe yazılarına ulaşır, hürriyet,sözcü,yeni çağ,birgün gazetelerinin köşe yazarlarını okuyabilirsiniz.