Gazete Oku > Gazete Manşetleri

Gazete Manşetleri

Gazetelerin tirajlarının yükselmesi konusunda manşet detayı her zaman önem arz eden konular arasında yer almaktadır.

Gazeteler, en yaygın biçimde öne çıkan yazılı basın organları olarak adlandırılmaktadır. Bu aşamada pek çok farklı düşünceyi yansıtan ve okuyucularına hitap eden gazeteler de yer almaktadır. Bu konuda seçim yapmada kararsız kalan okuyucuların ilgisini çekmek de genel itibarıyla önem teşkil eden konular arasında sayılmaktadır. Gazete manşetleri de bu hususta en önemli şartlar arasında başı çekmekte ve bu konumda da yer almayı sürdürmektedir. Bu yüzden her bir gazetenin bu kısımları fazlasıyla ciddi bir biçimde hazırlanmalı ve olabildiğince dikkat çekecek bir hale getirilmeye de devam edilmelidir.


Gazetelere dair ilk dikkat çeken konumda bulunan noktaları her zaman manşetleri olmuştur. Gazete manşetleri diğer yazılara göre daha iri ve büyük puntolarda yer almaktadır. Direkt olarak okuyucuların gözüne hitap edecek olan bu başlıkların aynı zamanda da merak uyandırması gerektiği de ifade edilmektedir. Gazete manşetlerinin daha fazla merak uyandırmak ve okuyucuyu yönelmeye itmek açısından her zaman önem teşkil eden bir konumdadır. Bu yüzden iri halleriyle öne çıkmakta ve birkaç kelimeden ibaret olmaktadırlar. Anlatılmak istenenin üst kısmında yer alacak olan bu manşetler son derecede makul bir halde bulunmalıdır. Bu konuda da gazetelere dair planlamalar yapılarak, basım işlemi gerçekleştirilebilecektir.


Gazete manşetleri toplumu yakından ilgilendiren ve ses getirmesi muhtemel olan bir haber doğrultusunda yapılmaktadır. Gazete manşetleri gazete logosunun altında yer almakta ve okuyucuların dikkatlerini çeken en önemli kısımlar arasında da sayılmaktadır. Bu manşet kısmının iyice hazırlanması gerektiği de son derecede önemli bir konu olarak da görülebilecektir. Büyük puntolar sayesinde habere karşı daha fazla ilgi uyanacak ve altında yer alan görselle de bu durum desteklenebilecektir. Gazetelere dair bu tip bilgileri edinme durumu da ortaya çıkacak olup, her bir gazete planlamasının ilk sayfaya odaklı olarak bu şekilde gelişmesi de istenmektedir. Bu yüzden bu şablon içerisinde gazete manşetleri son derecede önemli bir yer tutan konular arasında da sayılacaktır.


Gazeteler konusunda en fazla dikkat edilen hususlardan bir tanesi de manşet kısımlarıdır. Genelde ülke ya da dünya gündemini en fazla etkileyecek olan haberler gazetelerin ilk sayfalarında yer almaktadır. Gazete manşetleri de bu haberlerle süslenerek, okuyucunun ilgisini çekebilecek hale getirilmesinde yardımcı olmaktadır. Buna bağlı olarak da gazete küpürlerinin en fazla dikkat çeken kısmı yer alacak ve bu konuda da gereken kriterler ortaya çıkmış olacaktır. Gazete küpürlerinin ilk sayfada olması hali de manşetlerin çekici olması gerektiğinin zorunluluğunu ortaya koymaktadır. Okuyucuların ilk gördüklerinde bu haberleri okuma isteğinin uyanması gibi bir durum ortaya çıkacak ve her zaman bu şekilde bir yol izlenebilecek türde olacaktır. 

Tüm Gazeteler


Gazete Haberleri

Reyting Sonuçları
13 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 13 Mart 2022 Pazar Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
12 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 12 Mart 2022 Cumartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
11 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 11 Mart 2022 Cuma Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
10 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 10 Mart 2022 Perşembe Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
9 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 9 Mart 2022 Çarşamba Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
8 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 8 Mart 2022 Salı Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
7 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 7 Mart 2022 Pazartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
6 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 6 Mart 2022 Pazar Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
5 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 5 Mart 2022 Cumartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?