Gazete Oku > Gazete Duvar

Gazete Duvar

Sadece internet üzerinden haber yapan ve köşe yazılarına yer veren Gazete Duvar, kendine has kitleye de hitap etmektedir.

Bilindiği üzere sadece yazılı basın organı olarak internet sitesi de bulunan gazeteler çoğunluktadır. Ancak sadece internet mecrasında faaliyet gösteren gazetelerin sayısı da gittikçe artış göstermektedir. Dijital dünyanın gelişmesi ya da teknolojik farkındalığın artmasına bağlı olarak sadece internet siteleri üzerinden yayın yapan gazeteler de yer almaktadır. Bu şekilde varlığını sürdürenler arasında Gazete Duvar da bulunmaktadır. Bu konuda Gazete Duvar her zaman aktif bir halde bulunmakta ve yayın hayatını da sürdürmektedir.
Gazete Duvar, Ağustos 2016 tarihinden itibaren yayın hayatını sürdürmektedir. Bu gazetenin sadece internet odaklı olarak hizmet vermesi durumu da Türkiye’de öncü hale gelmesini sağlamıştır. Web üzerinden bu kadar etkin olabilen ve fazlasıyla okuyucuya sahip olan nadir medya organlarından bir tanesi olarak da dikkat çekmektedir. Gazete Duvar her zaman belirli bir ideolojiyle hareket etmekte ve buna bağlı olarak bu fikirleri benimseyen kişilere hitap etmektedir. Gazete Duvar yayın hayatını belirli ölçütler doğrultusunda sürdürmekte olup, bu hususta bir habercilik anlayışını da geliştirmektedir. Gazeteler hakkında seçim yapmak isteyenler de bu web sitesi üzerine yoğunlaşabilir. Genel olarak objektif ve detaycı bir habercilik anlayışına sahip olduklarından ötürü de son derecede ideal bir yer tutan siteler arasında yer almaktadır.


Gazete Duvar içerisinde farklı ve dikkat çeken isimler de bulunmaktadır. Ümit Kıvanç, Karin Karakaşlı, Metin Solmaz, Musa Özuğurlu, Mühdan Sağlam, Murat Meriç, Şenay Aydemir, Cem Erciyes, İrfan Aktan ve Fehim Taştekin gibi isimler bu gazetede yer alıyor. Gazete Duvar’ın sahibi de Vedat Zencir olarak öne çıkıyor. 2019 yılından itibaren Duvar English adı altında İngilizce yayınlarıyla da dikkat çeken bu gazete, aynı zamanda da 2020 yılında Orhan Pamuk tarafından henüz yayınlanmamış Veba Geceleri adlı eserinin bir bölümünü de okuyucularıyla paylaşmıştır. Dikkat çeken Gazete Duvar, bu konuda da da gelişme göstermekte ve giderek de büyüyen bir konumda da yer almaktadır.


Gazete Duvar’ın meydana getirilmesindeki temel amaç gazetecilik yapma arzusu olarak adlandırılmaktadır. Gazete Duvar ile ülke gündemini tartışabilecek mecralardan bir tanesini hayata geçirmek gibi bir niyet de ortaya çıkmaktadır. Ülkenin genel olarak siyasi ve toplumsal macerasını ele alan bir gazete olarak öne çıkıyor. Gazetecilik şartlarının iyi hale getirilmesini de belirten Gazete Duvar, bu yönde varlık gösteren basın organlarından bir tanesi olarak tabir ediliyor. Bu gazete zaman zaman erişim engelleriyle karşı karşıya kalsa da okuyucularına yönelmeyi sürdürüyor. Bu gazete doğrultusunda da farklı ödüller de kendini gösteriyor. İnternet gazeteciliği konusunda farklı ödüller aldığı ve bu konudaki gelişmelerin de devam ettiği ifade edilen konular arasında bulunuyor. 

Tüm Gazeteler


Gazete Haberleri

Reyting Sonuçları
13 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 13 Mart 2022 Pazar Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
12 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 12 Mart 2022 Cumartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
11 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 11 Mart 2022 Cuma Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
10 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 10 Mart 2022 Perşembe Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
9 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 9 Mart 2022 Çarşamba Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
8 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 8 Mart 2022 Salı Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
7 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 7 Mart 2022 Pazartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
6 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 6 Mart 2022 Pazar Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
5 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 5 Mart 2022 Cumartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?