Gazete Oku > Tarih verildi: kar geri dönüyor!

Tarih verildi: kar geri dönüyor!

Kar ile ilgili olarak flaş açıklamalar paylaşıldı. Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkları düşecek. Kar ve karla karışık yağmur yurdun büyük bir bölümü üzerinde de etkili olacak. İşte tüm detaylar…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 5 günlük hava raporunda Cuma günü kar ve yağmurun yurtta yeniden etkisini göstereceği düşünülüyor. İstanbul’da ise beklenen yağış başladı. Meteoroloji’den gelen bilgilere göre bugün Marmara, Karadeniz ve Ege yağmura teslim oluyor. Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’de karla karışık yağmur ise etkisini gösterecek.
 
Hafta içinin son günü başlayan kar, yavaş yavaş yurdun doğusunda ise gök gürültülü sağanak yağışın hakim olması bekleniyor. İstanbul’da ise kapalı bir hava yaşanacak. Yağmurun gelmeyeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada ise şunlara yer verildi; Ülkemizin kuzeybatı kesimlerden başlayarak soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor.
 
İç Anadolu’ya Kar Yağışı
Cuma gününden itibaren İç Anadolu Bölgesi, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda kar, Cumartesi ise İç Anadolu’nun güneyi ve doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenmekte.
 
Rüzgarın ise Cuma ve Cumartesi günleri Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Orta Karadeniz’de kuzey yönlerinden fırtına ve kuvvetli fırtına olarak eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının ise Marmara ve Kuzey Ege’de Perşembe gününden itibaren bat, iç ve kuzey kesimlerde Cuma gününden itibaren hissedilir derece azalması tahmin ediliyor.
 
Valilikten Uyarı
Valilik tarafından yapılan açıklamada uyarılar yapıldı. Yapılan uyarılara göre de gerekli önlemlerin en üst düzeyde olması gerektiğinin altı çizildi. Valilik şu açıklamaları yaptı; ‘’İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nin raporuna göre; bölgemiz soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Trakya'dan başlayarak soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor" ifadeleri kullanıldı.
 
Tüm Gazeteler


Gazete Haberleri

Reyting Sonuçları
13 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 13 Mart 2022 Pazar Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
12 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 12 Mart 2022 Cumartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
11 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 11 Mart 2022 Cuma Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
10 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 10 Mart 2022 Perşembe Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
9 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 9 Mart 2022 Çarşamba Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
8 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 8 Mart 2022 Salı Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
7 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 7 Mart 2022 Pazartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
6 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 6 Mart 2022 Pazar Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
5 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 5 Mart 2022 Cumartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?