Gazete Oku > Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin anketlerdeki oy oranını açıkladı

Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin anketlerdeki oy oranını açıkladı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin anketlerdeki oy oranını açıkladı. Kurtulmuş, "AK Parti'nin en yakın siyasi rakibiyle farkı 10-12, 15 puandan daha fazladır ama bu yetmez" dedi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin anketlerdeki oy oranını açıkladı.
 
CNN Türk'te soruları yanıtlayan Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
 
Biz aslında kongrenin ertesi gününden itibaren 2023 seçimi çalışmalarına başlamış olduk. Her birimiz illerde, faaliyetlerini sürdürüyorlar. AK Parti sürekli sahada olan bir partidir, en büyük farkı da halkın gönlüyle gönülden gönüle temas kurmasıdır. Biz bunu siyasetimizin merkezine koyduk. Bu gönülleri esas alan çok ciddi şekilde uygulamayı da başardık. Gönüllere girmek büyük bir başarıdır ama gönüllerden düşmemek de önemlidir.
 
Gönüllerden düşmemek büyük bir fedakarlık gerektiriyor. Bizim siyasetimizin temel ilkesi şeffaf, halkla birlikte olan, siyaseti makam mevki işi olarak değil Allah'ın rızası olarak yapmak istiyoruz.
 
AK PARTİ OY ORANI
 
AK Parti gönüllerden düşüyor mu, hayır. Oy bakımından soruyorsanız AK Parti'nin en yakın siyasi rakibiyle farkı 10-12, 15 puandan daha fazladır ama bu yetmez.
 
Cumhurbaşkanımızın bugünkü toplantılarının ana amacı ve fikri de budur. Gönüllerden düşmemek için bir çabanın içinde olmalıyız. İnsanın olduğu yerde yanlış, hata, kusur vardır. Önemli olan bunlar düzeltip devam etmektir.
 
ELMALI DAVASI TARTIŞMASI
 
Önce şunu söyleyeyim; bu yargı paketlerinin hazırlanması laf olsun diye gündeme gelmiş konular değildir. İlk 3 paket eksikliklerin, yanlışlıkların gözlemlenmesiyle oluşan yargı paketleriydi. Önemli uzlaşıyla bunlar çıkarılmış oldu. Paketlerin hazırlanmasın emeği olan arkadaşlarımıza, bu önceki paketlerin hazırlanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. 4. Yargı Paketi de bu amaçla hazırlanmış bir pakettir. Elmalı konusuna gelirsek gerçekten kabul edilemez bir konudur. Bir dizi izler gibi bu işi karikatürize etmenin anlamı olmadığını düşünüyorum. Bu işin üstüne gidilmesi gerekir ama kimse ne yargıçtır ne hakimdir. Temennini söylersin, biz de söyledik.
 
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
 
Kadına karşı şiddet bir insanlık suçudur, bunu eğilip bükülmesini fevkalade yadırgarım. AK Parti 2007'den bu yana kadına yönelik suçların ortadan kaldırılması adına çok geniş kapsamlı eylem planları gerçekleştirdi.
 
Bizim amacımız kadına karşı şiddeti insanlık suçu gördüğümüz hukuki tepkilerimizi ve mekanizmalarımızı geliştirmek mesela KADES uygulamamız.
 
Bugün Cumhurbaşkanımız konuyla ilgili 4. Ulusal Eylem Planı'nı açıklayacak
 
SİYASİ PARTİLER DÜZENLEMESİ
 
Bir ülkenin siyasi yapısını görmek için o ülkeyi gidip görmemize gerek yok.
 
Bir yandan anayasa çalışmaları tartışmalarını Sayın Cumhurbaşkanımız açtı, samimi olarak çok ciddi olarak bir anayasa çalışması gerçekleştiriyoruz.
 
Seçim barajından, seçin bölgelerinin daraltılmasına kadar konular gündeme getirildi bunlarla ilgili biz çalışmalarımızı netleştirdik. Milliyetçi Hareket Partisi'nin de bu konudaki fikirleri bizim için önemlidir.
 
Meclis tatilinden sonra gündeme gelecek bu konular.
 
Tüm Gazeteler


Gazete Haberleri

Reyting Sonuçları
13 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 13 Mart 2022 Pazar Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
12 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 12 Mart 2022 Cumartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
11 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 11 Mart 2022 Cuma Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
10 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 10 Mart 2022 Perşembe Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
9 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 9 Mart 2022 Çarşamba Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
8 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 8 Mart 2022 Salı Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
7 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 7 Mart 2022 Pazartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
6 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 6 Mart 2022 Pazar Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
5 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 5 Mart 2022 Cumartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?