Gazete Oku > Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! 40 Güne Kadar…

Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! 40 Güne Kadar…

Kredi kartını ve krediyi herkes bir şekilde kullanmak zorunda kalabiliyor. Borç, yatırım, eğlence gibi alanlarda insanlar daha rahat hareket edebilmek için kredi kullanabiliyor. Peki kredi kartı kullanırken nelere dikkat edilmeli…

Kredi kartı en çok kullanılan ödeme araçlarından bir tanesidir. İnsanlar harcamalarını taksitlendirebilmek, çok acil alması gereken bir şeyi nakit parası olmamasına rağmen alabilmek gibi birçok farklı nedenden dolayı kredi kartına yönelmektedir. Kredi kartı doğru bir şekilde kullanıldığında müşterisine fayda sağlamaktadır. Ancak yanlış bir şekilde kullanımı borç yükünü artırdığı gibi kredi puanını düşürmekte ve kişinin ileride kullanmak zorunda kalabileceği kredileri alma şansını azaltmaktadır. Peki nelere dikkat edilmelidir?
 
 
 
Kredi kartları 40 güne kadar faizsiz para kullanılmasına imkan vermektedir. Bir eşya alırken taksitlere bölündüğünde ‘düşük tutar oldu’ hissine kapılmamak gerekiyor, toplamına bakıldığında borç aynı seviyede olacaktır. Kredi kartının insanlara en cazip gelen seçeneklerinden bir tanesi nakit avans bölümüdür, ancak bu seçeneğe azami ölçüde dikkat edilmesi gerekiyor, çünkü nakit avans kullandığınızda kullandığınız para için günlük faiz ödemek zorunda kalırsınız.
 
Yine dikkat edilmesi gereken bir diğer noktada kredi kartı aidatıdır. Bazı bankalar kullanıcılarına tahsis ettikleri kredi kartı için yıllık aidat ücreti almaktadır. Bu ödemelerden kurtulmak için iyi bir araştırma yapılmalı ve kart ücreti almayan bankanın kredi kartı kullanılmalıdır. Yeni krediler ve kredi kartları alabilmek için hali hazırda kullanmış olduğunu kredi kartının ve kredinin ödeme performansına dikkat edilmektedir. Bundan dolayı borçlarınızı zamanında ödemeye özen gösterin, zamanında ödenmeyen borçlar kredi puanınızın düşmesine neden olacaktır. Ayrıca kredi kartını ve krediyi çok zaruri bir ihtiyaç olmaması halinde kullanmamaya çalışın. Kredi kartından aylık gelirinizin üzerinde harcama yapmayın, ödeme dengesi bozulursa borcunu ödemek için maaşınızın çok büyük bir bölümünü kullanmak zorunda kalabilirsiniz, bu durumda harcamalarınız için tekrardan kartı kullanmak zorunda kalırsınız ve sürekli faiz ödemek zorunda kalırsınız.
 
Kredi kartı ve kredi kullanımında dikkat edilmesi gereken başlıca noktalar bunlar, ay sonunda ekstrenizi kontrol etmeyi ve ne tür harcamalar yaptığınızı gözden geçirmeyi unutmayın.
 
Tüm Ekonomi siteleri


Gazete Haberleri

Reyting Sonuçları
13 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 13 Mart 2022 Pazar Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
12 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 12 Mart 2022 Cumartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
11 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 11 Mart 2022 Cuma Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
10 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 10 Mart 2022 Perşembe Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
9 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 9 Mart 2022 Çarşamba Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
8 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 8 Mart 2022 Salı Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
7 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 7 Mart 2022 Pazartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
6 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 6 Mart 2022 Pazar Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
5 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 5 Mart 2022 Cumartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?