Gazete Oku > Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği başvurusu nasıl yapılır? KÇÖ başvuru son gün ne zaman?

Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği başvurusu nasıl yapılır? KÇÖ başvuru son gün ne zaman?

Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı sorusunun yanıtı Ocak ayının sonlarına yaklaşmamızla birlikte akıllarda yer edinmeye başladı. Türkiye'de ilk koronavirüs vakası görüldüğünden bu yana vatandaşı korumak adına pek çok tedbir devreye alındı. Ekonomik anlamda vatandaşı ve çalışanı desteklemek için devreye alınan ödeneklerden birisi de kısa çalışma ödeneği. Ödenekten faydalanmak için başvurular sürüyor. Peki, kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı? Kısa çalışma ödeneği başvurusu nasıl yapılır? KÇÖ başvuru son gün ne zaman? İşte detaylar...

"Kısa çalışma ödeneği uzatıldı mı?" ve "Kısa çalışma ödeneği başvurusu nasıl yapılır?" soruları hakkında son günlerde araştırmalar artış gösterdi. Salgınla ekonomik anlamda mücadele için vatandaşa, çalışana ve işverene pek çok destek sağlandı. Bu desteklerden birisi de kısa çalışma ödeneği. Kısa çalışma ödeneği için başvurular e-Devlet üzerinden 31 Ocak 2021 tarihine kadar rahatlıkla yapılabiliyor. Peki, KÇÖ başvuru son gün ne zaman? İşte merak edilenler...
 
KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
 
Kısa çalışma ödeneği başvuruları e-Devlet üzerinden 31 Ocak tarihine kadar yapılabiliyor. Aşağıda yer alan linke tıklayarak TC kimlik ve e-Devlet şifrenizi girerek başvuru işlemi aşamasına geçebilirsiniz.
 
KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR UZATILDI?
 
Cumhurbaşkanlığı kararıyla 31 Aralık öncesi başvuruda bulunmayan işyerlerinin de başvuru yapabilmelerinin sağlandığını belirten Bakan Selçuk, "Corona virüs nedeniyle 31 Aralık tarihine kadar kısa çalışma ödeneğine başvurmayan işyerlerimiz 31 Ocak 2021 tarihine kadar e-devlet aracılığıyla başvurmaları durumunda 1 Ocak 2021 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilecekler" dedi.
 
İLAVE İŞÇİ İÇİN KÇÖ TALEBİNDE BULUNABİLECEKLER
 
Bakan Selçuk açıklamasında daha önce ödenekten yararlanan işyerlerinin durumuna da değindi. 31 Aralık tarihine kadar corona virüs nedeniyle zorlayıcı sebep kaynaklı kısa çalışma başvurusunda bulunan işyerlerinin ilave işçileri için de kısa çalışma ödeneği talebinde bulunabileceğini belirten Selçuk; "Bu işyerlerimiz daha önce kısa çalışma uygulamasından yararlanmayan işçilerini de bildirerek başvuru yapabilecek" diye konuştu.
 
Selçuk ayrıca, kısa çalışma ödeneği olarak ödenen sürelerin işçilerin işsizlik ödeneklerinden mahsup edilmeyeceğini de hatırlattı.
 
BAŞVURULAR E-DEVLET ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLECEK
 
Kısa çalışma başvurularının e-Devlet üzerinden 31 Ocak 2021 tarihine kadar yapılabileceğini duyuran Bakan Selçuk, 1 Ocak 2021 tarihinden sonra yapılacak başvurular için kısa çalışma ödeneği başlama tarihinin 1 Ocak 2021 tarihi veya sonrası olarak bildirilebileceğini belirtti.
 
KİMLER, NASIL YARARLANACAK?
 
* 30 Haziran tarihi, 31 Ocak tarihine uzatıldı.
 
* Kısa çalışma ödeneğine yeni başvurular 1 Aralık, yani dün itibariyle başladı.
 
* 30 Haziran'a kadar kısa çalışmaya başvurmuş işyerleri ödenek hakkından yararlanırken yeni kararla, 31 Aralık tarihine kadar tüm işyerleri kısa çalışma ödeneğine başvurabilecek ve çalışanları için ödenek alabilecek.
 
* İşe yeni girmiş çalışanlar da kısa çalışma ödeneği alacak.
 
* 30 Haziran tarihine kadar kısa çalışmaya başvurmuş işyerleri hem bu dönemdeki çalışanları için hem de bu dönem sonrası ilave çalışanları için de kısa çalışma ödeneği alabilecek.
 
* Önceden kısa çalışmaya başvurmuş işyerleri kısa çalışmadan yararlanmak için yeni bir başvuru yapmayacak, önceki başvurusundaki çalışan kişi sayısı kadar kısa çalışmadan yeniden yararlanacak. Ancak bu dönemde yeni işe aldığı kişiler varsa bunlar için başvuru yapacak.
 
* Daha önce kısa çalışmaya hiç başvurmamış işyerleri 1 Aralık itibariyle İŞKUR'a başvurabilecek ve kısa çalışma ödeneği alabilecek.
 
İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI UZATILDI
 
Salgın nedeniyle iş kanununa eklenen geçici 10. madde kapsamında, iş veya hizmet sözleşmesinin belirli haller dışında işveren tarafından feshedilmesini yasaklayan düzenlemenin süresi 17 Ocak 2021 tarihinden itibaren iki ay uzatıldı.
 
 
Tüm Gazeteler


Gazete Haberleri

Reyting Sonuçları
13 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 13 Mart 2022 Pazar Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
12 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 12 Mart 2022 Cumartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
11 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 11 Mart 2022 Cuma Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
10 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 10 Mart 2022 Perşembe Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
9 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 9 Mart 2022 Çarşamba Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
8 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 8 Mart 2022 Salı Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
7 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 7 Mart 2022 Pazartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
6 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 6 Mart 2022 Pazar Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
5 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 5 Mart 2022 Cumartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?