Gazete Oku > Araç sahiplerine büyük müjde! Paraları Geri Almak Artık Mümkün!

Araç sahiplerine büyük müjde! Paraları Geri Almak Artık Mümkün!

Araç sahibi olan yüzbinlerce vatandaşı ilgilendiren konu…Trafik kazası yapmış bulunan aracınızı tamir işlemine soktuğunuzda değeri kayboluyor. Bu kaybı çoğu sigorta sahibi ihmal ederek almıyor. Oysa bu para tamamen sizin hakkınız…

Araç sahibi olan yüzbinlerce vatandaşı ilgilendiren konu…Trafik kazası yapmış bulunan aracınızı tamir işlemine soktuğunuzda değeri kayboluyor. Bu kaybı çoğu sigorta sahibi ihmal ederek almıyor. Oysa bu para tamamen sizin hakkınız…
 
Ülkemizde her gün maddi hasarlı kaza oluyor
Bu gerçekleşen kazalarda hasar görmüş bulunan araçların maliyetleri bilindiği üzere sigorta şirketleri tarafından karşılanıyor. Suçlu trafik sigortası karşı tarafın meydana gelmiş olan hasarını ödemektedir.
 
Ayrıca kaskosu bulunmakta olan araçlardaki meydana gelmiş olan hasarlar da yine aynı şekilde sigorta şirketleri tarafından ödenmektedir. Fakat bu tamirat akabinde araçların değerleri düşmektedir.
 
Hasarlı bulundukları TRAMER kayıtlarına girmiş bulunan vasıtalar satış esnasında daha düşük değerde satılmaktadır. Bu hal araç sahibine maddi anlamda oldukça büyük bir zarar veriyor. Fakat birçok vatandaş bilmediği bir konu da bu noktada bulunuyor. Bu da kaza yapmış olan aracın değer kaybının alınması.
 
Birçok vasıta sahibi aracının tamiratı akabinde arabasının yenilendiğini zannediyor ama durum bu şekilde değil.
 
Aracınız değişmiş olan parçaları ya da yapılmakta olan boya nedeniyle daha düşük değerde satılmaktadır. Burada hiçbir kusuru bulunmamasına rağmen aracı hasar görmekte olan ve değeri düşmüş bulunan kişiler sigorta şirketlerine bunun tazmini noktasında usulüne uygun bir şekilde başvurabiliyor. Ekspertiz raporlarıyla durum tespit edilmesi ile birlikte değer kaybını ödemektedir.
 
Sigorta şirketleri meydana gelen masrafı ödemeye razı olmamaları durumunda, ya da zorluk çıkarmaları halinde bu noktada 2 yıllık bir süre ile birlikte vatandaşın dava açma hakkı bulunmaktadır.
 
Burada bulunmakta olan kayıp karşı tarafın sigortasından karşılanmaktadır. Bu noktada Yargıtay kararları da bulunmaktadır. Yargıtay değer kaybı hususunu zarar kalemleri içerisinde saymış olmasından hukuken de bu hakkınız bulunmaktadır
 
Poliçenizi iyi inceleyin
 
Aracın hasarının belirlenmesi noktasında verilen ekspertiz raporları içerisinde değer kaybının da bulunması gerekmektedir. Bu meydana gelen kaybın maddi miktarı tespit edildikten sonra önce sigorta şirketine vatandaşın yazılı başvuru yapması gerekmektedir. Ödenmediği zaman ise mahkeme yoluna gidilebilmektedir. Bu konu bilindiği üzere bazı kasko poliçeleri içerisinde teminatları arasında da sayılıyor. O yüzden kesinlikle vatandaşların poliçesini tepeden tırnağa iyi incelemeleri son derece önemlidir. Sizin aracınıza zarar vermiş olan aracın sigortası bulunmuyor ise bu kez değer kaybı davası açılabilmektedir. Araç ticari bir araç  olması durumunda ise değer kaybıyla aynı zamanda aracın tamirde bulunduğu sürede meydana gelmiş olan kayıplarda talep edilebilmektedir.
 
Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilmiş olan karara göre araç değer kaybı tespit edilmesi sigorta ekspertizleri tarafından yapılmaktadır. Araç değer kaybı noktasında uygun bir hesaplama için hasar geçmişi ve aynı zamanda niteliği, marka ve model bilgisi, kilometresi, üretim yılı, pazar değeri trafiğe çıkış tarihi  gibi faktörler esas alınmaktadır.
 
Bu noktada birçok yetkili yetkisiz kişi ve aynı zamanda kuruluş kaza yapmış bulunan vatandaşları arayarak aracı olmak istemektedir. Bunu bilindiği üzere bazı avukatlık büroları da yapmaktadır. Normal koşullarda bu işlemler için kimseye her hangi bir vatandaşın ihtiyacınız bulunmuyor, kimseyi de aracı yaparak paranızı kaptırmanıza gerek bulunmuyor. Kendiniz sigorta şirketlerine ulaşarak her hangi bir zorluk yaşamadan kolayca işlemleri yapmanız mümkündür. Bunun dışında birçok sigorta şirketi mobil olarak hizmete sundukları uygulamadan da bu işlemleri yapmaktadır.
 
 
 
Tüm Gazeteler


Gazete Haberleri

Reyting Sonuçları
13 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 13 Mart 2022 Pazar Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
12 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 12 Mart 2022 Cumartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
11 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 11 Mart 2022 Cuma Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
10 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 10 Mart 2022 Perşembe Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
9 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 9 Mart 2022 Çarşamba Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
8 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 8 Mart 2022 Salı Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
7 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 7 Mart 2022 Pazartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
6 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 6 Mart 2022 Pazar Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?
5 Mart 2022 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi - 5 Mart 2022 Cumartesi Evde Bakım Aylığı Parası Yattı Mı?